Make your own free website on Tripod.com
Kenapa anda harus usahakan pemiagaan ini

Kenapa anda harus usahakan pemiagaan ini?

1.Gunakan apa yang anda guna sekarang dan tukarkan kepada wang!

Cuba kita fikirkan, alangkah ruginya anda reload prepaid anda setiap bulan tetapi apa yang anda dapat? Cukupkah dengan hanya boleh menggunakan talian sahaja? Tidakkah anda mahu lakukan perkara yang sama tetapi berpeluang mendapat pendapatan yang lumayan sehingga boleh ke angka juta? Bezanya hanya satu, tukarkan tempat anda membeli sekarang dikedai dan beli terus dari SMS sahaja. Ianya bertambah mudah dari cara sekarang dan tiada sebab anda hams menolaknya.

2 Mudah sangat! Semua orang boleh buat.

Amat mudah untuk dijalankan. Anda hanya perlu tahu guna SMS untuk jalankan pemiagaan ini.

  Tiada barang yang perlu dibungkus dan diposkan untuk dijual kerana produk ialah nombor pin dan serial sahaja yang boleh dihantar dengan SMS.

  Boleh dijalankan di mana sahaja asal ada talian. Tidak perlu pejabat, kiosk untuk jual prepaid dan sebarang premis.

  Kemudahan order reload hanya dengan SMS. Jika prepaid. anda habis ditengah. malam. dan kedai sudah.tutup, dimana anda harus dapatkan reload anda? SMS sahaja dan anda akan segera dapat nombor reload anda! Kenapa harus buat yang susah sedangkan ada yang mudah?

  Segalanya auto dimana segala urusan yang anda lakukan dari SMS akan terus dapat dilihat diintemet iaitu online akaun anda. Anda juga boleh melihat network anda, bonus anda dan lain-lain;

3 Murah sangat! Tiada risiko.

Jika nak dikatakan rugi, anda hanya ada risiko RM41 sahaja! Itupun setelah anda membeli reload beberapa kali walaupun tanpa sebarang penajaan, sudah balik modal RM41 tersebut kerana anda perolehi diskaun. Adakah anda rasa RM41 terlalu besar untuk mulakan satu pemiagaan yang berpotensi besar?

Walaupun jumlah bayaran permulaan adalah RM75, RM34 adalah untuk anda membeli reload yang sememangnya anda beli juga setiap bulan. Ini bukan dikira modal atau kerugian walaupun anda tidak berjaya dalam perniagaan ini. Jadi apa yang anda takutkan?

4 Kenapa harus kayakan orang lain? Baik kayakan diri sendiri!

Tahukah anda, pekedai yang menjual reload boleh mendapat keuntungan yang banyak dari jualan prepaid mereka sehingga masih boleh berikan rebet kepada anda. Kenapa tidak diagihkan keuntungan tersebut kepada pengguna prepaid sendiri? Kita pengguna prepaid (9.25 juta pada tahun 2002) adalah jumlah yang besar. Kita semua perlu bersatu menjadi pengguna bijak dan kayakan diri sendiri bukan orang lain.

Wariskan kepada keluarga anda harta yang bermula dari RM41 tersebut. Bayangkan setiap kali pengguna seramai ini yang sekian hari bertambah reload prepaid setiap bulan dan kita mendapat keuntungan juga setiap bulan! Anda fikirlah sendiri adakah dengan menyertai perniagaan ini satu kerugian atau keuntungan?

5 Persaingan

Persaingan amat kecil. Walaupun perniagaan ini berbentuk networking tetapi jika anda lihat perniagaan Network Marketing lain kebanyakannya berasaskan produk . Kini sudah terlalu banyak sehingga ada yang tidak kuat semangat dia mahu taja orang akhimya dia pula yang ditaja orang. Syarikat Network Marketing yang tumbuh sebagai cendawan merumitkan lagi usaha pemasaran dan jika ahli tidak bijak akan menghadapi masalah. Tidakkah anda fikir semua ahli perniagaan lain juga menggunakan hand phone? Jika anda mahu menjual produk A, orang juga berkata "Akupun jual produk A jugak". Jika anda jual prepaid orang akan berkata "Akupun guna prepaid tapi beli kat kedai, tak rugi masuk ni boleh buat duit lagi".

 

Bayangkan ahli pemiagaan tentu menggunakan banyak prepaid kerana sering membuat panggilan dan SMS. Alangkah ruginya mereka jika tidak membeli prepaid cara SMS dan kaut keuntungan lain.

 

6 Setkan sasaran anda.

Banyak bonus keuntungan dari perniagaan ini. Untuk memudahkan cerita untuk set target dan tidak mengelirukan cuba kita fokuskan kepada keuntungan penajaan sahaja. Lihat carta ini.

Business System 3(untuk pendaftaran ahli baru sahaja)

Level

Pengiraan

Pendapatan

1

8 x 0.5 =

RM4.00

2

8 x 8 = 64 x 0.5 =

RM32.00

3

64 x 8=512 x 0.5 =

RM256.00

4

512 x 8=4,096 x 0.5 =

RM2,048.00

5

4096 x 8 = 32,768 x 0.5 =

RM16,384.00

6

32,768 x 8 = 262,144 x 0.5 =

RM131,072.00

7

262,144 x 8 = 2,097,152 x 1.00 =

RM2,097,152.00

8

2,097,152 x 8 = 16,777,216 x 1.00 =

RM16,777,216.00

9

JUMLAH

RM19,024,164.00

Setkan sasaran anda mencari 2 ahli seminggu bermakna semua ahli mendapat 8 orang dalam tempoh sebulan. Ini bermakna setelah 8 bulan module pendapatan ini lengkap. Paling tidakpun jika anda mencari 1 orang seminggu setelah 16 bulan module di atas lengkap. Bukankah ianya amat pantas dan mudah? Iklankan sahaja web anda ini di mana-mana ruang iklan diinternet. Ikut caranya dibahagian pemasaran. Buatlah jangan hanya baca dan terfikir sahaja. Yang penting sekali anda lakukan dan lihatlah hasilnya. Jika anda tidak berbuat apa-apa sudah tentu tidak berlaku. Cuba anda lakukan SEKARANG! Esok petang buka web anda dan lihat prospek yang key in dalam web anda dibahagian senarai. Email atau telefon atau SMS mereka dan buat follow up sehingga 7 kali. Dari pengalaman kami orang yang berminat pun jika tidak difollow up mereka akan berlengah. Jika anda follow up selalunya setelah 3-4 kali barulah mereka mula beri perhatian dan membuat bayaran. Follow up adalah no 1 terpenting yang anda harus lakukan. CUBALAH.

KONSEP PERNIAGAAN BISNES PREPAID MELALUI SMS

TAHNIAH! Di atas kesanggupan anda untuk mendaftar sebagai AGEN MYM0DE. Kami pengenal/introduser anda dengan sukacitanya menjemput anda untuk mendaftar menjadi agen. Sesungguhnya siapa sahaja boleh berjaya dalam perniagaan ini yang berasaskan multi level downline!

Faedah adalah

1. Dapat discount setiap kad reload yang anda guna dan jual (50% - 80% daripada margin MYMODE).

2. Bonus level downline ke bawah hingga ke 10 bagi setiap kaki direct di bawah kita.

3. Overiding (bagi jualan downline) dari downline anda dan banyak lagi!

CARA PENDAFTARAN

1. Bayaran RM55 / RM75 / RM100 (RM 21 = pendaftaran, RM 20 = Kad Asia Loyalti dan RM14 / RM34 / RM59 = kredit diberikan dalam Akauan Mymode ikut jumlah bayaran pendaftaran samada RM55/RM75/RM100 ). Akaun Mymode dibuatkan oleh-syarikat dalam sistem komputer syarikat bila saja join Mymode. RM14/ RM34/ rm59 boleh digunakan untuk beli prepaid melalui arahan SMS kepada sistem server syarikat.

2. Setelah anda didaftarkan melalui SMS anda akan menerima No pin (4 digit) sebagai PASSWORD dari Mymode yang perlu anda simpan dengan baik.

3. Selepas mendapat pin no., sila layari laman web syarikat MYMODE http://www.mymode.com.my

dengan menggunakan no HP yang anda daftar sebagai USERNAME dan pin no. yang diterima sebagai PASSWORD. Clik profile dan lengkapkan profile anda.

4. Anda telah menjadi Mobile Agent iaitu pangkat pertama yang dianugerahkan dan boleh mula berniaga atau guna sendiri prepaid tersebut. Konsep sebenar pakai sendiri dan perkenalkan konsep

tersebut kepada rakan. Jual hanya sampingan sahaja.

 

Sebarang pertanyaan hubungi - 013 7394353 / 07 9340485 (Azmi jaaffar)

Apakah bentuk perniagaannya?

Satu Rangkaian Perniagaan menjual KAD PRABAYAR ( PREPAID KAD )

Menggunakan Sepenuhnya SMS

Apakah keinginan Anda?

Memiliki Kedai Prepaid

Semua kad prabayar ada dijual...(012, 017, 019, 013,I-talk, ring-ring card)

Bagaimana Prepaid Kad diperolehi?

Melalui SMS dengan harga discount serta dapat-bonus 3 kali sebulan

Siapakah yang boleh menjadi agen?

Usahawan, Pegawai, Pelajar, Surirumah dan sesiapa sahaja

Asalkan mereka pelanggan handphone prepaid card mahupun register (postpaid)

Tidak kira warganegara atau rakyat asing boleh menjadi agen.

Kenapa semua orang boleh menjadi agen?

Modal rendah (RM41, agen seumur hidup), Mudab dan cepat (guna SMS sepenuhnya bila-bila masa) , 24jam : Anytime! Anywhere!

Lihatlah fakta ini?

12.5 juta pengguna handphone dalam Malaysia

9.6 juta adalah pengguna prepaid dengan jualan RM500 juta sebulan

RM17 juta jualan sehari

Semua pengguna prepaid adalah potensi pelanggan dan rakan niaga kita

Sekiranya kita mengguna RM100 prepaid sebulan = RM1200 setahun = RM12000 untuk 10 tahun.

Tiada diskaun, bonus dan komisen yang diberikan oleh syarikat telekomunikasi

Tetapi sebaliknya melalui system SMS

Kita akan dapat WANG dari komisen dan bonus dalam 3 kali sebulan

Apakah yang kita mahukan /inginkan /impikan?

Mungkin tiada tapi...sekurang2nya kemudahan sebelum nampak satu peluang perniagaan.

Bila boleh mula berniaga?

Setelah menjadi agen MyMode.

Apakah cara menjadi agen?

Bank in RM75 dalam akaun introducer anda

RM41 pendaftaran sebagai agen MyMode dan RM34 dimasukkan dalam akaun prepaid anda.

Sekiranya anda terus membeli melalui SMS prepaid bemilai RM30, maka baki akaun anda tinggal RM4.

Bagaimana ingin membeli Kad seterusnya?

Nilai wang perlu ditambah ke dalam akaun anda di MyMode dengan cara memasukkan wang ke akauan

syarikat My Mode [akaun Maybank 5645 7530 0517 (Mosys Technology Sdn. Bhd.)] atau akaun bank upline anda, agar nilai akaun anda ditambah melalui SMS (rujuk panduan).

Bagaimana menambah rangkaian anda?

Satu panduan akan diberikan...ianya " Mndah dan ringkas, bila-bila masa-di mana jua

 

PERINGATAN...

Sama ada anda menjalankan perniagaan ini atau tidak,

keluarga anda, rakan anda, teman sekerja anda dan orang di sekeliling anda yang menggunakan handphone,

mereka akan membeli prepaid dari orang lain atau kedai. Jangan lepaskan peluang ini untuk menaja mereka. Jika tidak, mereka akan DITAJA oleh orang lain dan anda akan berada dalam kerugian.

Jangan tunggu LAMA-LAMA.

PENDAPATAN

Cara pengiraan yang diperolehi sebagai agen MYMODE

1. PERSONAL RETAIL DISCOUNT @ UNTUNG RUNCIT

Bergantung kepada kedudukan atau pangkat.

Mobile Agent(MA) - Tidak mempunyai downline/mobile agent, diskaun prepaid 50% x prepaid point value(ppv).

Contoh : membeli prepaid card RM100 Celcom 019 Airtime.

Ppv = RM8.50 maka 50% x RM8.50 = 4.25

Beli RM100 masuk akaun kita RM 4.25

 

Mobile Executive(ME) - Mempunyai 2 orang downline/mobile agent, diskaun prepaid 60% x ppv.

Contoh : membeli prepaid card RM100 Celcom 019 Airtime.

Ppv = RM8.50 maka 60% x RM8.50 =5.10

Beli RM100 masuk akaun kita RM 5.10

 

Mobile Manager(MM) - Mempunyai 4 orang downline/mobile agent, diskaun prepaid 70% x ppv.

Contoh : membeli prepaid card RM100 Celcom 019 Airtime.

Ppv = RM8.50 maka 70% x RM8.50 = 5.95

Beli RM100 masuk akaun kita RM 5.95

 

ChiefMobile (CM) - Mempunyai 8 orang downline/mobile agent, diskaun prepaid 80% x ppv.

Contoh : membeli prepaid card RM100 Celcom 019 Airtime.

Ppv = RM8.50 maka 80% x RM8.50 = 6.80

Beli RM100 masuk akaun kita RM 6.40

Sebagai panduan, rujuk jadual di bawah (tertakluk kepada pindaan terkini oleh syarikat).

SMS Product Code

Product Description

Retail Price (RM)

Prepaid point Value (PPV)

Valid Duration

01

012/017 Maxis 30

30.00

1.65

30days

02

012/017 Maxis 60

60.00

3.30

60 days

03

012/017 Maxis 100

100.00

5.50

60days

04

013 TM InTM 50

50.00

4.00

30 days

06

013 TM Adv 50

50.00

4.00

30 days

08

016 Digi 30

30.00

0.90

30 days

09

016 Digi 50

50.00

1.75

60 days

10

016 Digi 100

100.00

3.50

100 days

11

019 Airtime 50

50.00

4.25

30 days

12

019 Airtime 100

100.00

8.50

90 days

13

019 Access 50

50.00

4.25

30days

14

019Access 130

130:00-

11-.05

90-daysr

15

019 Airtime 30

30.00

1.80

30 days

16

013 TM InTM 30

30.00

1.95

30 days

17

013 TM Adv 30

30.00

1.95

30days

19

I Talk 30

30.00

2.40

20

I Talk 60

60.00

4.80

21

Ring-Ring 20

20.00

1.60

22

Ring-Ring 50

50.00

4.00

23

012/017 Maxis 10

10.00

0.35

7 days

24

019/013 Airtime 10

10.00

0.35

7 days

Perhatian: Produk kod 16 telah ditukar ke kod 15 mulai sept 2004 kerana TM Touch telah membatalkan produk 013 TM lnTM 30.

 

2.0VERRIDING

Mobile Executive ME = 10%

Mobile Manager MM = 20%

Chief Mobile = 30%

Untuk memudahkan pengiraan katakan anda membeli RM100 nilai prepaid celcom 019 nilai ppv adalah RM8.50 dan ownline 2 orang anda pun membuat belian yg sama celcom 019 RM100 jadi untuk: ME Akan Dapat 10% Dr Nilai Ppv= RM8.5 X 10% =0.85 Seorang, Biasanya ME Ada 2 Org Downline Atau 3 Org. Jadi Overriding Anda Adalah = 0.85 X 2 = RM1.70 Atau 0.85 X 3 = RM2.55

MM Akan Dapat 20% Dr Nilai Ppv= RM8.5 X 20% =1.70 Seorang, Biasanya MM Ada 4 Org Downline Atau 5 Atau 6 Atau 7 Org. Jadi Overriding Anda Adalah = 1.70 X 4 = RM6.80 Atau 1.70 X 5 = RM8.50 Atau 1.70 X 6 =RM10.20 Atau 1.70 X 7=RM11.90

CM Akan Dapat 30% Dr Nilai Ppv= RM8.5 X 30% =2.55 Seorang, Biasanya CM Ada 8 Org Downline Dan Ke Atas. Jadi Overriding Anda Adalah = 2.55 X 8 = RM20.40 Atau 2.55 X 10 = RM25.50 Atau 2.55 X 20 =RM51.00 Dan Seterusnya

Perhatian: Apabila Downline Anda Telah Upgrade Chief Mobile, Anda Tidak Memperolehi Lagi Overiding Dari Group tersebut. Oleh Yang Demikian Bonus tersebut Digantikan Dengan Bonus Cm Club

Kiraan di atas adalah berdasarkan semua downline dianggap masih status Mobile Agen tetapi sekiranya status downline mempunyai berbilang pangkat kiraannya adalah sebagaimana di bawah:

 

 

3. UNILEVEL (UNTUK PENDAFTRAN AHLI BARU SAHAJA)

Level 1 - 6 = 50 Sen Komisen Setiap Seorg Tajaan

Level 7- 8 = RM1 Komisen Setiap Seorg Tajaan (Utk Cm Shj)

Level Pendapatan

1 8 X 0.5 = RM 4.00

2 8 X 8 = 64 X 0.5= RM 32.00

3 64 X 8 = 512 X 0.5= RM 256.00

4 512 X 8 = 4096 X 0.5= RM 2048.00

5 4096 X 8 = 32,768 X 0.5= RM 16,384.00

6 32,768 X 8 = 262,144 X 0.5= RM 131,072.00

7 261,144 X 8= 2,097,152, X 1.00= RM 2,097,152.00

8 2,097,152 X 8=16,777,216 XI.00= RM 16,777,216.00

Jumlah RM 19,024,164.00

Bayangkan Kalau Jadi CM Dan Buat Belian Celcom RM100 Dan Downline2 Pun Sama Buat Belian Yg Sama Nilai

Prepaid Berapa Yg Kita Jimat? Personel Retail Discount Utk CM Kita Dapat RM6.80 Dan Overriding Utk CM Ambil Kira 8

Orang Downline lalah RM20.40, Dan Unilevel Bonus Untuk Tajaan 8 Orang X 0.50 (Ambil Kira Di Level 1)= RM4.00, Jadi

Beli Celcom RM100 Kita Jimat Adalah RM100 - (RM6.80 + RM20.40 + RM4.00) = RM68.80, Kita Jimat RM31.20

4. BONUS UTK PANGKAT CM - BONUS CM CLUB

Bonus Ini Adalah Untuk Menggantikan Bonus Overriding Sebaik Saja Downline Anda Upgrade Chief Mobil. Setiap Chief

Mobil Di Bawah Anda, Anda Akan Dapat Seperti Berikut:

1 CM Dapat 5% Group Sale

2 CM Dapat 10% Group Sale

4 CM Dapat 15% Group Sale

8 Cm Dapat 20% Group Sale

 

Pangkat

Junior CM.

Senior CM

Super CM

Star CM

Kelayakan

1 CM

2 CM

4 CM

8 CM

Cm Level 1

5%

5%

5%

5%

Cm Level 2

5%

5%

5%

Cm Level 3

5%

5%

Cm Level 4

5%

Kiraan CM Seperti Di Atas Tidak Semestinya Dari Direct Anda,

 

5. Mobile prenuer , \

Upgrade Mobilprenur Sekurang Kurangnya Downline Anda Mempunyai 6 Orang Direct. Faedahnya Setiap Agen Baru Sign Up Anda Akan Dapat RM5.00 W/Pun Bukan Direct Tajaaan Anda

6. 8MP -8 MOBILE PRENUER

Mesti dilahirkan secara direct tajaan anda iaitu anda akan dapat 1% sale overriding dan 1% signup overriding keseluruhan group anda.

7. STAR CM - 8 CHIEF MOBILE

Mesti terdapat 1 CM dalam setiap group dari jumlah 8 group anda atau lebih. Anda akan dapat 20% nilai PPV pada ketika ini.

 

 

 

SOALAN-SOALAN LAZIM

1 Bagaimana nak daftar jadi ahli?

 

Bayaran RM75 di mana RM41 adalah kos (RM21 pendaftaran, RM20 Kad Asia Loyalti) dan RM34 adalah

milik anda yang disimpan dalam akaun system komputer mymode yang boleh di akses melalui

handphone anda bila-bila masa untuk belian reload sendiri atau untuk orang lain, Setelah anda reload ini

bermakna baki akaun anda berbaki hanya RM4. Ini tidak mencukupi untuk pembelian reload lain.

Apa yang anda perlu buat ialah memasukkan duit dalam akaun (topup) bank syarikat iaitu Mosys

Technology Sdn. Bhd. Maybank 5645 7530 0517 atau Mobilpreneur dan Mobil Shopper yang berdekatan. Kemasukkan duit dalam akaun syarikat sebelum pukul 9 pagi, nilai topup akan dapat sebelum

pukul 12.00 tengahari. Sekiranya masukkan duit sebelum pukul 2.00 petang, nilai topup akan dapat

sebelum pukul 7.00 malam. Manakala kemasukkan duit selepas pukul 4.00 petang, nilai topup akan

diterima keesokkan harinya sebelah pagi.

Untuk akaun anda aktif, buat arahan SMS untuk bank in duit dalam akaun syarikat seperti berikut:

 

No PIN< >bank< >mbb< >tarikh< >masa< >Jumlah.

Hantar SMS ke nombor 0123033076 atau 0196933199 atau 0162018555

2. Apakah yang perlu saya buat setelah menjadi ahli?

 

Anda telah mendapat No PIN sebaik didaftar menjadi ahli. Pin diperolehi melalui SMS dari Mymode dan

dinyatakan dalam handphone anda baki sebanyak RM34. Gunakan arahan seperti di Jadual di bawah

untuk membuat sebarang urusan. INGAT! Sebarang urusaa mesti berdasarkan jumlah duit yang ada dalam akaun anda.

 

 

ARAHAN

SMS

CONTOH

CAJ

Pendaftaran Agen Baru

PIN< >new< >noHP

1234 new 0137325930

Free

Pendaftaran Agen Baru Bagi Pihak (on behalf)

PIN< >new< >noHP< >to < > noHP Agen

1234 new 0137325930 to 0123107042

Free

Beli Prepaid Card

PIN< >kod< >unit

1234 01 1

Free

Pindah Credit

PIN< >to< >noHP< > jum

1234 to 0137325930 100

RM1

Tambah Credit

PIN< >bank< >mbb< >tarikh< >masa< >jum

1234 bank mbb 2510 132510 100

free

Update no akaim

PIN< >bank< >no acc anda< >nama anda

1234 mbb 101123455692 Rosman Ishak

20sen

Tunaikan akaun

PIN< >cash< >jum

1234 cash 500

RM2

Semak Baki

PIN< >bal

1234 bal

20sen

Semak Rangkaian

PIN< >net

1234 net

20sen

Semak Pangkat

PIN< rank

1234 rank

20sen

Tukar PIN

PIN< >pin< >no baru

1234 pin 5678

20sen

Pin lupa

PIN< >pin< >to< >noHP Downline

1234 pin to 0132987111

20sen

Upgrade Mobilepreneur

PIN< >up

1234 up

RM30

 

< >-jarak

***Pin Lupa- Hanya boleh dilakukan pada HP Upline arahan tersebut

Upgrade Mobilepreneur - Hanya boleh dilakukan arahan tersebut apabila telah mempunyai 6 direct downline.

SEMUA ARAHAN SMS DIHANTAR KE NO

0123033076 ATAU 0196933199 ATAU 0162018555.

Sekiranya pada Bank Slip hanya jam dan minit ada tapi saat tiada maka tuliskan saat sebagai 00.

 

 

 

3 Bagaimanakah proses pendaftaran dan bayaran?

 

Pendaftaran adalah secara online melalui SMS dengan bayaran RM75. Untuk mendaftarkan agen baru

pastikan nilai kredit dalam akaun anda melebehi RM75 kerana semasa proses pendaftaran agen baru nilai

akaun dalam pihak pendaftar akan .ditolak -masuk ke dalam akaun. agen. baru. Agen baru akan. dapat no

PIN dari syarikat pengendali <mymode> melalui SMS ke HP agen baru dan penyata baki RM34 tertera

dalam HP agen baru seperti bal:34. Sekiranya anda ada kemudahan intemet gunakan no PIN tersebut

untuk login web http://www.mymode.com.my, isikan no HP anda yang telah didaftarkan dan no PIN

sebagai Password. Setelah login web tersebut anda boleh edit profile, lihat transaction belian prepaid,

isikan nama, alamat dan lain-lain. No PIN digunakan untuk beli reload kad, daftar ahli baru, transfer point ke akaun lain dan lain-lain.

4. Saya berminat untuk menyertai program bisnes ini, tetapi saya menggunakan Post paid bil adakah boleh saya menyertainya?

Boleh, tiada masalah kerana anda masih boleh menjual prepaid tersebut kepada mereka yang menggunakan prepaid dan melantik agen-agen baru.

5. Bagaimana caranya untuk saya atau downline saya mendapatkan produk yang ada?

Rujuk Jadual arahan SMS dan Jadual senarai produk.

6. Bayaran bonus dalam bentuk apa?

Bonus dibayar dalam bentuk point ke dalam akaun anda yang telah dibuat oleh syarikat dalam server. Point tersebut boleh ditunaikan ke dalam akaun bank dengan arahan SMS kepada server.

7. Kalau tiada downline tak dapat apa-apa bonus ke?

Ada tapi sikit iaitu komisen jualan prepaid macam tak berbaloi sangat tapi sekiranya anda ada agen yang ramai bonns yang anda perolehi lebih tinggi.

 

8. Berapakah harga prepaid yang telah menjadi agen?

Sila rujuk lampiran untuk melihat contoh kiraan sebagai agen Mymode.

9. Berapakah harga yang dapat dijual kepada customer kita?

Kita kena jual pada harga penuh sebab komisen yang diperoleh bagi mereka yang baru masih kecil tetapi bagi mereka yang sudah mempunyai agen yang ramai boleh jual lebih murah kerana telah dapat komisen dan bonus yang besar.

10. Bagaimana seseorang itu dapat beli prepaid, adakah beliau perlu buka akaun bank ataupun masnkkan wang ke akaun syarikat?

Tidak perlu buka akaun bank, hanya masukkan dalam akaun bank syarikat sekiranya nilai kredit dalam akaun berkurangan.

11 Bilakah pemberian wang jualan, bonus dan sebagainya.

Syarikat akan membayar bonus setiap minggu. Dinasihatkan supaya kemaskinikan maklumat bank anda (update no akaun) atau anda boleh kemas kini di Intemet http://www.mymode.com.my.

SELAMAT MAJU JAYA..... JUMPA ANDA DIPUNCAK KEJAYAAN

MyMode

www.mymode.com.my

 

  ANDA SEORANG PENGGUNA TELEFON BMBIT

  SETIAP BULAN ANDA PASTI MEMBELANJAKAN SEJUMLAH WANG ANDA UNTUK 'TOP-UP' PREPAID ANDA

  PILIHAN ANDA: TETAP DENGAN CARA LAMA UNTUK TOP-UP ATAU TUKAR KEPADA CARA YANG LEBIH JIMAT DAN BOLEH MENAMBAHKAN PENDAPATAN SAMPINGAN

  MyMode MENYEDIAKAN PILIHAN KEPADA ANDA

  MEMBUAT URUSAN HANYA MENGGUNAKAN SMS MELALUI TELEFON BIMBIT ANDA

PENDAFTARAN

MOBILE AGENT

RM75

RM41

1)PASSWORD 2)SYSTEM 3)ASIA LOYALTY CARD

 

 

 

RM34

MYMODE PREPAID POINT

 

OPERASI

TELEFON BIMBIT

ANDA TERIMA

(GUNA SENDIRI

ATAU JUAL).

 

 
 

 

 

 

 

 

 


PRODUK dan SALES BONUS

SMS Product Code

Prodiict Dcscription

Retail Price

(RM)

Margin (PPV)

50%

(MA) RM

60%

(ME)

RM

70%

(MM) RM

80%

(CM) RM

01 .

012Maxis 30

30.00

1.65

0.83

0.99

1.16

1.32

02

012Maxis 60

60.00

3.30

1.65

1.98

2.31

2.64

03

012Maxis 100

100.00

5.50

2.75

3.30

3.85

4.40

04

013TM InTm50

50.00

4.00

2.00

2.40

2.80.

3.20

06

013TM Adv 50

50.00

4.00

2.00

2.40

2.80

3.20

08

016Digi 30

30.00

0.90

0.45

0.54

0.63

0.72

09

OI5Digi 50 .

50.00

1.75

0.88

1.05

1.23

1.40

10

016Digi 100

100.00

3.50

1.75

2.10

2.45

2.80

11

019Airtime 50

50.00

4.25

2.13

2.55

2.98

3.40

12

019 Airtime 100

100.00

8.50

4.25

5.10

5.95

6.80

13

019Access 50

50.00

4.25

2.13

2.55

2.98

3.40

14 .

OI9Access l30

130.00

11.05

5.53

6.63

7.74

8.84

15

019Airtime 30

30.00

1.80

0.90

1.08

1.26

1.44

16

013TM InTm30

30.00

1.95

0.98

1.17

1.37

1.56

17

013TM Adv 30

30.00

1.95

0.98

1.17

1.37

1.56

*TM' -: membatalkan produk kod 16. Boleh menggantikannya dengan produk kod 15.

 

 

 

OVERRIDING

 

Kod Produk

Margin(RM)

10% (RM)

20% (RM)

30% (RM)

 

01

1.65

0.17

0.33

0.50

 

02

3.30

0.33

0.66

0.99

 

03

5.50

0.55

1.10

1.65

 

04

4.00

0.40

0.80

1.20

 

06

4.00

0.40

0.80

1.20

 

08

0.90

0.09

0.18

0.27

 

09

1.75

0.18

0.35

0.53

 

10

3.50

0.35

0.70

1.05

 

11

4.25

0.43

0.85

1.28

 

12

8.50

0.85

1.70

2.55

 

13

4.25

4.25

0.85

1.28

 

14

11.05

1.11

2.21

3.32

 

15

1.80

0.18

0.36

0.54

 

16

1.95

0.20

0.39

0.59

 

17

1.95

0.20

0.39

0.59

 

 

PANGKAT ANDA

PANGKAT

SYARAT

PRDS

OVERRIDING BONUS

MOBILE AGENT (MA)

RM75

50 %

TIADA

MOBILE EXECUTIVE (ME)

MELANTIK 2 MA

60 %

10 %

MOBILE MANAGER (MM)

MELANTJK 4 MA

70 %

20 %

CHIEF MOBILE (CM)

MELANTIK 8 MA

80 %

30 %

BONUS 'SIGN-UP'

LEVEL

POINT VALUE;

SYARAT

KELAYAKAN

1

0.50

AGEN BARU

2

0.50

AGEN BARU

3

0.50

AGEN BARU

4

0.50

AGEN BARU

5

0.50.

AGEN BARU

6

0.50

AGEN BARU

MA,ME,MM

7

1.00

AGEN BARU

CM

8

1.00

AGEN BARU

CM

MOBILE PRENEUR

SYARAT : MELANTIK 6 MA.

KELEBIHAN : NEW SIGN UP DAPAT RM 5 + 0.50

CHIEFMOBILE CLUB

KATEGORI CM

PERATUSAN

JUMLAH

JUNIOR CM (1CM)

5%

5% .

SENIOR CM (2CM)

5%

5%

10%

SUPER CM (4 CM)

5%

5%

5%

15%

STAR CM (8CM)

5%

5%

5%

5%

20%

 

 

ARAHAN SMS BIASA

BIL

ARAHAN

CONTO.H

1

Pendaftaran agen baru (pin new h/p)

XXXX new 01yyyyyyyy

2

Pendaftaran agen baru (melalui agen lain) (PIN new h/p to h/p)

XXXX new Olyyyyyyyy to 0laaaaaaaa

3

Beli atau Order produk (pin kod bil)

XXXX 01 1

4

TambahPP:

-bank in min RM 100 Maybank 5645 7530 0517

-sms ke mymode (pin bank mbb tarikh masa jum)

XXXX bank mbb 0101 130100 100

5

Upgrade ke mobile preneur (MP) (pin up)

XXXX up

6

Tukar no pin (PIN pin No pin baru)

XXXX pin ZZZZ

7

Pindah akaun (pin to no.hp jum)-TRANSFER POINT

XXXX to Olyyyyyyyy 100

8

Semak baki (PIN bal)

XXXX bal

9

Semak rangkaian (PIN net)

XXXX net

10

Semak pangkat (PIN rank)

XXXX rank

11

Kemaskini no akaun (PIN bank no.akaun nama)

XXXX mbb 123456789 azmi

12

Tunaikan akaun (PIN cash jum)

XXXX cash 100

TRANSFER INCENTIVES

MP 0.60 PP (adm fees 0.40 PP)

MA/ME/MM/CM 0.50 PP (adm fees 0.50 PP)

 

 

BONUS! BONUS! DISMSKAN KEPADA ANDA SETIAP 10 HARI. BONUS YANG DIPEROLEHI AKAN DITAMBAHKAN

KEPADA AKAUN PREPAID POINT ANDA

PERIOD 1: 1 HINGGA 10 HB

PERIQD 2: 11 HINGGA 20 HB

PERIOD3: 21 HINGGA 30/31 HB

.*Mulai 10/10 bonus adalah mingguan.Rujuk laman web sebarang perkembangan terkini.